Ateliere tematice

Vă invităm să alegeți unul dintre atelierele tematice, care vor avea loc joi, 16 octombrie, după încheirea lucrărilor Forumului Național ONG 2014, între orele 18.00 și 19.00.

Print Friendly

Ateliere tematice

 

Implicarea socială a comunității de afaceri și proiectele sectorului neguvernamental

Pentru a dezvolta și diversifica sursele de susținere și a mări impactul pozitiv al proiectelor inițiate de mediul neguvernamental, este nevoie de o dezbatere publică, în care practicieni sau lideri de opinie să împărtășească ideile lor despre modul în care funcționează sau ar trebui să funcționeze relația între companiile care se implică în comunitate și ONG-urile din România.

Sunt invitați profesioniști din companii, consultanți independenți care ajută companiile să dezvolte sau să comunice inițiative de CSR; ONG-uri care colaborează sau doresc să colaboreze în viitor cu parteneri din sectorul de afaceri pentru a derula proiecte de implicare socială; jurnaliști, bloggeri și alți lideri de opinie interesați.

Subiecte propuse:

  • Modalități de implicare a companiilor responsabile și a antreprenorilor de succes în susținerea proiectelor ONG-urilor.
  • Studii de caz despre beneficiile economice ale unei investiții în CSR.
  • Cazuri de bună practică și lecții învățate din istoria organizațiilor care au derulat proiecte în cadrul cărora au experimentat mecanisme de implicare a mediului de afaceri.

Vă așteptăm la o dezbatere constructivă!

 

Casă&Acasă. Politici publice de locuire

Workshop Habitat for Humanity 16 octombrie
 

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții – ce este și cum a ajuns o coaliție de peste 250 de ONG-uri să i se împotrivească?

Este de datoria organizațiilor neguvernamentale să aducă TTIP pe agenda publică deoarece, după cum recunosc chiar autorii negocierilor, scopul principal al TTIP este de a elimina “bariere” de reglementare care limitează profiturile corporațiilor transnaționale de pe ambele părţi ale Atlanticului. Aceste “reglementări inutile”, sunt de fapt standardele sociale și reglementările de mediu care reușesc (incă) să protejeze cetățenii europeni de abuzuri ale corporațiilor sau de substanțe nocive in alimentație sau mediu. Bariere pot fi drepturile din domeniul muncii, normele de siguranță alimentară (inclusiv restricțiile ce privesc OMG-urile), condiţiile de utilizarea substanțelor chimice toxice și chiar legile privind confidențialitatea datelor personale.

Teme abordate:

  • Descrierea rolului Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții și detalierea sectoarelor ce pot fi afectate de ratificarea acestuia.
  • Problema democrației – transparența negocierilor și limitarea instrumentelor legale ce pot fi accesate de cetățeni.
  • Explicarea motivelor ce stau la baza creării unei coaliții formate din 250 de ONG-uri la nivel European.
  • Rolul societății civile în determinarea deciziilor la nivel internațional.